BK cadetten en scholieren : goud voor Silke, zilver voor Janne !

Op dag 1 van de Belgische kampioenschappen te Moeskroen heeft ABES reeds 2 medailles behaald.
Silke Daems was de eerste ABES-atlete die in actie kwam. In niet ideale omstandigheden nam ze eerst deel aan het hoogspringen, waar ze met 1m50 wat onder haar mogelijkheden bleef, ze werd hiermee 6e.
Silke nam later op de dag echter sportieve revanche in het hinkstapspringen, en hoe ! Met 10m84 deed ze beduidend beter dan haar PR en wist ze nu wél het clubrecord bij de cadetten te verbeteren. Silke sprong zelfs nog 11m07 waarmee ze het clubrecord AC zou verbeterd hebben.... helaas was er teveel rugwind waardoor deze prestatie niet in de tabellen komt. Maar.... ze was hiermee wel ruim beter dan de rest van het deelnemersveld, waardoor ze zich Belgisch kampioene mag noemen ! Sterk van Silke !
Scholier Louie Leue had op zaterdag de reeksen 400m. Louie won overtuigend zijn reeks in 51.04, waardoor hij zich eenvoudig kwalificeerde voor de finale op zondag. Met een 2e tijd van het hele deelnemersveld mag hij zich zeker tot de medaillekandidaten rekenen.
Dat was iets waar cadet Janne Bicker op de 1500m zelfs na haar 2e plaats op het KVV niet op rekende, als 11e op de nationale ranglijsten en de 9e tijd van alle deelnemers was een top 5 het doel. Achter de ongenaakbare Emma Vandeghinste die opnieuw een blitzstart nam werd het opnieuw een tactische wedstrijd waar Janne onmiddellijk op kop kwam van de achtervolgende groep, wat niet ideaal leek gezien de winderige omstandigheden. Niemand pakte dan ook over waardoor het in de laatste ronde werd beslist. Janne dreef stelselmatig het tempo op en kon net zoals in Brugge 1 voor 1 al haar concurrentes op achterstand zetten en overtuigend sprinten naar de 2e plaats, haar eerste medaille ooit op een BK ! Met 4.53.78 wist ze zelfs nog nét haar PR te verbeteren.
1 reeks later was het aan de scholieren waar Charlotte Vandenlindenloof de ABES-kleuren verdedigde. Charlotte had op de deelnemerslijsten de voorlaatste tijd waardoor haar ambities minder hoog reikten. Desondanks liep Charlotte een heel gedurfde wedstrijd, achter een sterk leidersduo klampte ze lang aan in een groepje met een aantal meisjes met een PR dat behoorlijk beter was dan dat van Charlotte. In de laatste ronde moest ze deze groep logischerwijze laten gaan en zag ze nog 2 achtervolgende meisjes passeren, maar met 4.58.22 deed ze meer dan 5" beter dan haar PR en kon ze voor het eerst dus onder de 5 minuten lopen. Een knappe 10e plaats werd haar deel.
Proficiat aan alle ABES-deelnemers !
Alle resultaten van dit BK kan je hier bekijken.

Afbeeldingen: 

Nieuwstype: