BK cadetten en scholieren dag 2 : zilver voor Lennert en Ward !

Op dag 2 van de Belgische kampioenschappen voor cadetten en scholieren te Moeskroen wisten zowel Lennert Verduyn en Ward Leunckens een zilveren medaille te behalen. Louie Leue en Louis Vanroy pakten net naast een medaille.
In vergelijking met dag 1 was het droger, maar de kille temperaturen en de wind zorgden voor verre van ideale omstandigheden.
Meerkamper Lennert Verduyn koos op deze nationale titelstrijd voor zijn favoriete onderdeel het hoogspringen. Er werd daar letterlijk op hoog niveau gesprongen en de top 3 gaf elkaar geen duimbreed toe.
Lennert evenaarde zijn beste prestatie van 1m84, deze prestatie was goed voor zilver. Hij sprong even hoog als nummer 3 in de wedstrijd (maar had minder pogingen nodig), enkel de Waalse winnaar sprong nog 2cm hoger.
Ook voor scholier Ward Leunckens werd het zilver op de 800m, al had dat ook goud kunnen zijn. In de 1e van 2 reeksen liepen de op papier minder snelle deelnemers en had de winnaar hiervoor een tijd nodig van 2:02.48
Op zich geen probleem voor Ward en de andere deelnemers van reeks 2 wiens PR een stuk beter was. Echter, het werd een zeer tactische race waar het tempo lang traag lag gezien de doorkomsttijd van 65-66" aan de 400m.
Na 500m werd de gaskraan opengetrokken en Ward liet opnieuw zijn ondertussen befaamde eindversnelling zien om zelfs een loper met een PR dat 3" beter is voor te blijven en glansrijk de reeks te winnen.
Een Belgische titel leek zijn deel, ware het niet dat Ward de klok liet stoppen op 2:02.74, m.a.w 0.26" minder snel dan de overwinnaar van reeks 1. Bijzonder zuur voor Ward die dus genoegen moest nemen met zilver. Gelukkig kan Ward al terugblikken op een bijzonder knap seizoen, enkel jammer dat de kers op de taart ontbrak. Ward's knappe wedstrijd kan je bekijken via deze link.
Louie Leue liet zaterdag al een knappe reeksoverwinning zien op de 400m. In de finale kwam hij echter net te kort voor een medaille, met 50.75 werd het een 4e plaats, voor een medaille had hij zijn PR moeten lopen en onder de 50" eindigen.
Cadet Louis Vanroy werkte deze zomer een beperkt wedstrijdenprogramma af, maar hij staat er steeds op de kampioenschappen. Ook in Moeskroen deed hij weer mee voor de prijzen. Louis moest echter nipt zijn meerdere erkennen in een toptrio waardoor ook hij dus op de meest ondankbare 4e plaats eindigde. Zijn tijd : 4:23.48
Gefeliciteerd aan de 4 ABES-deelnemers ! Met 4 medailles en 2 4e plaatsen werd het één van de meest succesvolle BK's van de laatste jaren.
Bekijk hier alle uitslagen van dit BK.

Nieuwstype: