Goud voor Jannes, brons voor Silke en Rob op KVV/BK meerkampen !

Jannes Boonen heeft een schitterende prestatie geleverd door goud te pakken op het BK/KVV meerkampen indoor te Gent !
Een verslagje van Jannes zelf :

De eerste dag startte ik goed op de 60m met een evenaring van mijn record met toch een matige start dus wist ik dat de vorm, na het herstel van mijn blessures, toch terug was gekomen. Bij verspringen was ik ook tevreden met mijn afstand, wat maar 3cm minder was als vorig jaar. Bij kogelstoten zat er meer in, maar kon ik toch leven met mijn prestatie. Enkel het hoogspringen was teleurstellend, waarbij ik tot de conclusie moest komen dat de weinige trainingen en lastige gevoel in de voet in de weg stonden om hoger te kunnen springen.

Op dag 2 begon ik op de horden met een valse start, waardoor ik bij de 2de start wat laat vertrok om een uitsluiting te vermijden toch wist ik mijn record te verbeteren en kon ik zeer tevreden zijn. Bij het polsstokspringen was het erg hard zoeken naar een degelijke techniek, waardoor ik al drie pogingen nodig had op 4m30. Maar met mijn derde poging op 4m60 wist ik toch mijn record ook hier te verbeteren. Dan stond ik nog ruim 200 punten achter JB Nutte, maar wist ik dat het nog mogelijk was door onze PR's op de 1000m te vergelijken. Ik achtte mezelf in staat om 2.35 te lopen en dat lukte ook waardoor ik ook hier mijn record kon verbeteren en toch nog de eerste plaats te nemen.

Een verslagje van een andere aanwezige die verder onbekend wenst te blijven :

BK meerkamp dag 2:
Terwijl Jannes op zondag na zijn eerste dag van de zevenkamp rustig kon uitslapen, moesten scholiere Silke en master Rob al vroeg aan de bak voor hun vijfkamp.
Silke opende de debatten op de 60 m horden met een 2de plaats, een nieuw PR én scholieren clubrecord, 9.25.
Even later haalde Rob ook een 2de plaats in 9.32, nieuw PR en slechts 1 honderdste boven het masters clubrecord.
Proef 2 voor Silke was het hoogspringen en ook daarin werd ze tweede met een evenaring van haar PR, 1m58.
De masters begonnen aan het verspringen en Rob haalde in zijn eerste poging 5m39, een indoor PR en 4de plaats.
Vervolgens moesten de masters gaan kogelstoten waar het voor Rob vooral schade beperken zou zijn. Bij de derde poging landde de 7 kg zware kogel na 7m72, toch minder ver dan gehoopt en “goed” voor een 14de plaats.
Silke mocht het daarna ook proberen met enkele kilo’s minder, na twee bescheiden worpen, stootte ze de kogel naar 10m04, nieuw PR en tweede aller tijden bij de Abes-scholieren! Hiermee werd ze 8ste.

Proef nummer 4 was voor de masters het hoogspringen. Met enige twijfel (en slechts 2 trainingen en 1 wedstrijd in de benen) begon Rob voorzichtig met een geslaagde poging op 1m35. Wat nadien volgde was een reeks van maar liefst 19(!) sprongen die hem tot 1m61 brachten, een dik nieuw PR, slechts 4 cm verwijderd van het masters clubrecord én een gedeelde 1ste plaats in het hoogspringen. Met dank aan de coaching en video-analyse van Silke in de tribune!
De scholieren meisjes waren ondertussen ook begonnen met het verspringen en daarin ging Silke 5m11 ver (toch wat minder dan verwacht en een 6de plaats).
Terwijl de masters duchtig verder hoog sprongen mochten de scholieren meisjes naar de start voor hun afsluitende 800 m. Na een uitstekende dag wenkte het podium voor Silke die er toch wat tegenop zag om 4 rondjes over de piste te draven.
Tactisch uitgekookt liep ze echter een zeer sterke race in 2.36.01, dik PR én vooral goed voor brons in de eindrangschikking van zowel Vlaams als Belgisch kampioenschap! Met haar eindresultaat van 3310 punten stootte ze Karen de Prijck van de clubrecordtabel bij de scholieren meisjes.
De eerste Abes-medaille was binnen!

Met meer dan een uur vertraging mochten tenslotte de masters aan hun 1000 m beginnen. Bij gebrek aan duidelijke communicatie was de tussenstand niet bekend, dus dat betekende dat er nog vol voor gelopen moest en zou worden.
Enkele jaren geleden zou 1000 m voor Rob geen probleem zijn, maar nu voelde hij toch een beetje het gebrek aan uithouding. Het weerhield hem er niet van om de 1000 m te winnen in 2:49:39.
Het zou uiteindelijk nóg meer dan een uur duren vooraleer de einduitslag bekend was; er moest veel gerekend worden want het klassement werd opgemaakt in 2 categorieën, 35-40-45+ en 50+, waarbij de zogenaamde “Age-factor” verrekend diende te worden (oudere deelnemers krijgen meer punten voor dezelfde prestatie).
Intussen knalde Jannes in zijn 1000 m naar 2:35:18, een clubrecord alle categorieën, de Belgische én Vlaamse titel én een 10de Belgische prestatie aller tijden! Maar daarover lezen jullie meer in zijn verslag. Medaille twee voor Abes!
Het wachten van de masters werd beloond want Rob haalde uiteindelijk de derde podiumplek in de 35-40-45+ categorie. Bizar genoeg zijn de eindresultaten van de masters vijfkamp tot op heden nog steeds niet gepubliceerd!? Het is dus nog wachten op zijn puntentotaal dat mogelijk ook een nieuw masters clubrecord oplevert (hoewel het huidige record van Henri Stienen mogelijk zonder Age-Factor verrekend is, dat moeten we eens navragen).
De lange dag (2 dagen voor Jannes) brachten Abes drie medailles op drie deelnemers op, dat is scoren aan 100%!

De uitslagen kan je hier bekijken.

Een mooie reeks foto's kan je bekijken in ons foto-album, met dank aan Jo Boonen.

(verder verslag volgt later)

Afbeeldingen: 

Nieuwstype: