Janne Bicker opnieuw Vlaams kampioene veldlopen !

Aan de plas van Rotselaar volgde gisteren een weekje na de PK's reeds de volgende uitdaging : de volgende Cross Cup manche die ook gold als Vlaams Kampioenschap veldlopen.
Janne Bicker verraste vorig jaar met een Vlaamse titel bij de tweedejaarscadetten, en hoopte nu ook op podium bij de eerstejaarsscholieren.
Net als vorig jaar nam Janne een goede start die haar samen met haar grootste uitdager in haar categorie op kop bracht, gevolgd door de betere tweedejaars. Janne bleef in de voorste gelederen controlerend lopen tot een atlete een ronde te vroeg begon te sprinten en alles op een lint werd getrokken. Dat was het sein voor tweedejaars Isabeau Lenaerts (vorige week nog knap 8e in een internationale juniorenwedstrijd in Portugal) om te versnellen. Janne klampte aan bij een groepje met o.a Antwerps kampioene Femke Verschoren (die haar vorige week nog op 40" liep) en kon zo haar concurrenten eerstejaars op achterstand zetten. Ze hield knap vol, werd achter 3 tweedejaars en 1 Waalse atlete 5e in de totaaluitslag, maar kon zo toch opnieuw voor de verrassing zorgen door haar Vlaamse titel te prolongeren !
Terwijl Janne nog op het podium stond was broer Jelle al vertrokken voor zijn wedstrijd bij de scholieren. Na de start bevond Jelle zich redelijk in de achterste gelederen, maar naarmate de wedstrijd vorderde vocht Jelle zich meer naar voren. Hij kon zo redelijk kort bij een aantal jongens blijven die hem vorige week nog op grotere achterstand hadden gelopen. Jelle werd 39 in de totaaluitslag en 16e eerstejaarsscholier.
Vice-kampioen bij de Antwerpse junioren Charlotte Vandenlindenloof was de volgende die van start ging. Bij Charlotte was ook de volledige nationale top alsook enkele sterke Britse atleten aanwezig. Charlotte startte redelijk behoudend maar knokte zich ook in de 2e helft van de wedstrijd voorbij een aantal atletes en kwam nog maar net te kort om nog een plaatsje te winnen. Charlotte werd zo 21e en 11e eerstejaars.
De laatste ABES-er in het deelnemersveld was junior Ward Leunckens. Ook Ward moest het opnemen tegen een aantal sterke vooral tweedejaars, 4 Britse atleten en uiteraard de ongenaakbare Tim Van de Velde. Ward ging ook redelijk voorzichtig van start, maar kon ook in de slotfase nog enkele plaatsen winnen. Ward werd in de totaaluitslag 10e, 6e Belg en 4e Vlaming, waardoor hij uiteindelijk maar 1 plaats en 15" te kort kwam om ook op het podium te geraken.
Op de site van ROBA kan u de volledige uitslagen bekijken.
De tussenstand in de Winterspike kan u dan weer in bijlage bekijken.

Bijlage: 

Afbeeldingen: 

Nieuwstype: