De avonturen van Jan Haverhals op het EK in Madrid

Vorige week werd in Madrid het EK voor Masters gelopen... Onze hordenspecialist Jan Haverhals verdedigde niet alleen de ABES- maar ook de Belgische kleuren.
Hij bezorgde ons volgend verslagje :

Na een jaartje onderbreking wegens : te ver en te "budgetonvriendelijk" (WK indoor 2017 in Daegu-Korea) kon dit jaar de draad weer opgepakt worden om ook internationaal de sportieve strijd aan te gaan met de leeftijdsgenoten op de hoge horden.
Op woensdag 20 maart werd met SN Brussels de heenreis naar Madrid aangevat.
Aangezien de reeksen op de 60m Horden op vrijdag gepland waren was er voldoende tijd om het nuttige aan het aangename te koppelen en werd op woensdag en donderdag de Spaanse hoofdstad uitgebreid verkend.
Ook de "Polideportivo Municipal Gallur", de zaal waar het allemaal te gebeuren stond, werd een eerste keer verkend. Wat mij hier in de prachtige zaal wel opviel was dat, ondanks een ruime Belgische delegatie, de info voor ons Belgen "heel schaars" was (zie foto).

Vrijdag werd in alle rust de wedstrijd voorbereid en werd de indrukwekkende inschrijvingslijst een laatste maal onder de loupe genomen : 14e tijd op 26 ingeschreven deelnemers in de categorie M50. Makkelijk zou het niet worden ...
Bij de reeksindeling vrijdagavond was er nog een moment van hoop, door twee late afmeldingen kom ik in een reeks te staan met 4 deelnemers ; optimistisch en enkel statistisch juist stijgen de kansen plots naar 50% om onverhoopt toch de finale te halen.
De tegenstand bestaat immers uit een Nederlander die al de hele winter trager is als ik en hopelijk één van de tragere Spanjaarden, maar dit blijkt inderdaad vooral optimistisch , de Nederlander loopt een persoonlijk record en de Spanjaard blijkt een van de snellere deelnemers te zijn. Dit samen met de Italiaan Renzo Romano die de snelste tijd uit de reeksen loopt en later op de avond in de finale net naast het goud zou grijpen maakt dat ik met een vierde en laatste plaats vrede moet nemen.

Al bij al kan ik na een winter met veel koude en natte dagen best tevreden zijn met de eindbalans : Een jaar ervaring rijker, Europees uiteindelijk de 13e tijd op 19 deelnemers en een Belgische titel op de 60m Horden laten het beste verhopen voor de toekomst namelijk : volgende winter WK in Polen (Torun) in de categorie M55.

Gefeliciteerd Jan !

Via deze link kan je de prestatie van Jan bekijken.

Afbeeldingen: 

Nieuwstype: