Jan Borremansjeugdmeeting te Duffel

Een verslagje van de benjamins en pupillen (meisjes) van de aanwezige papa Rob Thys :

Benjamins en pupillen meisjes in Duffel

Hoewel de titel anders doet vermoeden, was er wel degelijk een grote Abes-delegatie (benjamins t.e.m. miniemen, meisjes én jongens) aanwezig in Duffel op 1 mei.
Als, immer objectieve, supporter en ouder van 2 meisjes (benjamin en pupil) heb ik echter mijn concentratie op deze twee categorieën moeten richten; bij deze een uitnodiging voor de andere ouders om ook voor de categorie van hun kroost iets neer te pennen voor de website.

Over naar de orde van de dag dan:
Op het eerste nummer van het programma (4 x 80 miniemen meisjes, en hier is al de spreekwoordelijke uitzondering op de beperking van dit verslag) zagen we het Abes-kwartet (Ninte-Jill-Zoë-Betty) naar een tweede plaats spurten in reeks 1, goed voor een vierde plaats in de totaaluitslag en een 5de plaats op de Abes-ranking aller tijden (45.51).
In reeks twee kwamen de eerste Abes-pupillen in actie; jawel pupillen, want Olivia en Lotta waren gevraagd om mee te doen met 2 snelle miniemen van Vabco Mol. Onze Abessers namen aflossingen 3 en 4 voor hun rekening, eindigden 4de in hun reeks en hebben zo als pupil nú al een PR op de 4 x 80 m (48.81).

Abes-weelde bij de benjamins meisjes op de 4 x 60 m, want zowaar een volledige ploeg mét reserve. Een “iets mindere” eerste stokwissel ten spijt (een aflossingsstokje neem je best niet aan met twee handen tegelijk, hé Eline) knalden Norah, Eline, Nina en Hannelore naar 43.38 en een derde plaats!
Zwevend op die wolk van medaillegeluk mochten de meisjes na hun podiumceremonie direct starten aan hun individuele 60 m. En ook hier mochten de prestaties er zijn: Hannelore PR in 10.56, Nina evenaring van haar PR in 10.92, Eline PR in 10.78, Maya PR in 10.35 en Norah PR in 11.61!
De pupillen meisjes (ditmaal wél uitkomend tegen hun eigen leeftijdsgenoten) zetten de PR-show vlotjes door op hun 60 m: Olivia PR in 11.01, Lotta PR in 10.06 en Yara met 9.88 (5 100ste boven haar PR).

Met 39 (!) atleten gingen de benjamins meisjes vervolgens verspringen (2 pogingen): de euforie was ondertussen wat gaan liggen, of was het misschien omdat de spelletjes verstoppertje tussen de disciplines in hun tol begonnen te eisen, maar geen PR’s voor de dames; maar wat een plezier voor het oranje treintje in de wachtrij (Maya 2m82, Nina 2m76, Hannelore 2m71, Eline 2m40 en Norah 2m00).

Een halve bocht verder mochten de pupillen meisjes ondertussen (ook slechts tweemaal) hockeywerpen. De enige Abes-pupil was Olivia die het ronde onding 10m02 wegwierp in een PR want haar eerste officiële wedstrijd en zeker met ruimte voor verbetering.
De 5 giechelende benjamins meisjes gingen gedreven verder met hun atletiekmiddag; ook voor hen hockeywerpen, en ook voor sommigen van hen een eerste maal, wat resulteerde in een mooie bloemlezing van verschillende werpstijlen. Hannelore wierp 12m77, Norah 8m65, Nina 8m41 en Eline 8m02. Een speciale vermelding voor Maya die helaas twee keer buiten de sector wierp, maar wel redelijk wat afstand in de arm had, dat belooft voor later.

31 pupillen meisjes namen deel aan het hoogspringen met als enige Abes-atlete Yara. Een lange competitie later (ondanks ook hier slechts 2 pogingen) verliet zij de piste met een evenaring van haar PR (1m20) én een derde plaats! Mooi gedaan!

Het einde van de dag kwam in zicht, maar niet zonder eerst de lange afstanden aan bod te laten komen.
Lotta snelde in een tactisch mooi gelopen 1000 m naar een dik PR in 3’50”67. 8ste plaats op 24 deelnemers!
De benjamins mochten de piste afsluiten met een 600 m in 2 reeksen. In reeks 1 liep Eline naar 2’27”68 na een blitzstart, wat gas terugnemen in het midden én een splijtende eindsprint.
In reeks 2 zagen we Maya 2’37”24 lopen en Norah, ook met snelle alerte start, 2’44”42. Drie PR’s, want voor alle drie hun, zeer positieve, debuut op de 600 m.

Het weer zat mee, de organisatie was puik ondanks de soms vele deelnemers en Abes liet zich zeker opmerken (“Oranje boven”, en dat enkele dagen na Willem-Alexanders verjaardag).
Proficiat aan alle atleten, supporters en de aanwezige Abes-juryleden. Een speciale vermelding ook voor trainers Emma en Sara die de benen van onder hun lijf liepen om iedereen bij te staan met tactische en technische raad!

Ik herhaal tenslotte mijn oproep aan de supporters voor verslagjes van de andere Abes-toppers en het eventueel doorsturen van fotomateriaal.

Tot de volgende!

Een toevoeging van de grootmoeder van Tibo Jarvis :
Tibo heeft geen PR laten sneuvelen. Bij de 80 meter was hij eerste in zijn reeks met 11.94 maar spijtig genoeg niet voldoende voor een podiumplaats. Voor de 300 meter was Milan ook van de partij. Ze hebben beiden hun uiterste best gedaan om de eer van de ABES jongens miniemen hoog te houden !! Dikke proficiat aan Milan en Tibo om er te zijn !

De volledige uitslag is te bekijken via deze link

Bijlage: 

Afbeeldingen: 

Nieuwstype: