Onverwachte 2de plaats voor mannen op BVV !

Een verslag van Rob Thys :

Naast de de verjaardag van chef d’équipe Paul Fabri stond er zondag 13 mei voor de mannen ook nog de Beker Van Vlaanderen alle categorieën op het programma.
En die “alle categorieën” namen ze in het Abes-team zeer letterlijk; met een zeer gemengd team van 4 scholieren, 3 juniors, 2 seniors (?!) en 2 masters trokken ze naar Turnhout.

Master Rob beet de spits af op de 400 horden: 2de in de reeks, 5de overall en net boven zijn masters-PR in 1.00.41.
Junior Louis L. knalde op de 400 zonder hindernissen tactisch zeer uitgekookt naar een tweede plaats en slechts een fractie boven de 50 seconden (50.09).
Met de 100 meter startte scholier Joe op de 1ste van zijn 3 disciplines. Hij zette de eerste reeks vlotjes naar zijn hand in 11.68 en eindigde daarmee 5de in de totaaluitslag. Daarna was het terug de tribune in om te studeren (of was het “Netflixen”?).
De 800 meter is altijd goed voor tactisch gepoker en ook ditmaal was het niet anders. Na een rustige doorkomst boven de minuut aan de 400 m trok junior Ward alle registers open op ruim 250 m van de streep; een lange indrukwekkende spurt later won hij in 1.57.79!
De 3de junior van het team was Bjarne die de 1500 m voor zijn rekening nam. In een verstandige wedstrijd (even afwachten, dan rustig terug aansluiten én tenslotte spurten) werd hij knap tweede in 4.09.09.

Tussen de loopnummers door werd er ver én hoog gesprongen en gehinkt: Senior Jannes (die, laten we eerlijk zijn, op zijn eentje ook een hele BVV-ploeg zou kunnen vertegenwoordigen) won overtuigend het hinkstapspringen (14m28 en méér dan een meter voor op nummer twee) én het verspringen met een ronde 7m00!
Aan de hoogspringstand vloog scholier Lennert over 1m85! PR én een tweede plaats (de winnaar had overigens ook 1m85). De 1m90 zat er volgens coach Wouter (mét mooie paraplu) bijna in; een kwestie van tijd.
Louis V. mocht als scholier aantreden op de 3000 m en deed dat met verve; na een hele wedstrijd alert voorin gelopen te hebben spurtte hij naar een 3de plaats én een PR in 9.10.71.
Onze 2de senior was Ben die de 5000 m voor zich nam. In de eerste wedstrijdhelft nam hij af en toe de kop in het achtervolgend groepje, maar moest dit bekopen in de laatste 2 km. Hij eindigde verdienstelijk 8ste in 16.24.86.
Terwijl we op het kogelstoten én het speerwerpen geen deelnemers hadden (o.a. wegens beperking van atleten die 2 disciplines mogen doen) konden we bij het discuswerpen toch weeral rekenen op master Bruno om de schijf het zwerk in te gooien.
Hij slingerde het 2 kg-zware tuig 28,14 m ver, wat goed was voor een 8ste plaats.
Tot slot van het individuele luik mocht Joe nogmaals de piste op voor een 200 meter: het doel, onder de 24 seconden, werd perfect gehaald met een 2de plaats in de reeks in 23.99 en 7de overall.

De tussenstand, waar eigenlijk niemand echt had op gelet tussen de proeven door, voor de aflossingen galmde door de luidsprekers en Abes stond zowaar 3de! Was er nog een verrassing mogelijk?
De vier scholieren Joe, Dries, Samy en Lennert (het winnende kwartet van de BVV scholieren) kregen onbegrijpelijk de buitenbaan toegewezen maar vochten toch een verbeten duel uit met de nummer 2 uit de tussenstand ARAC. De gele mannen uit Arendonk haalden het nipt en slopen zo weer enkele punten verder weg. De 4 jonkies liepen 47.73, een fractie trager dan de week voordien.

Het traditionele hoogtepunt is steeds de 4 x 400 meter en met het podium in zicht konden we een zeer sterk viertal (Louis L., Bjarne, Ward en Jannes) aan de start brengen.
Wederom moesten we starten in de buitenbaan (verkochte boel??!) en dat maakte het in het begin natuurlijk wat lastiger om de wedstrijd in te delen. Rechtstreekse concurrent ARAC nam de leiding na de eerste aflossing, maar de jongens hielden ze in het vizier. Na aflossing 3 had ARAC een behoorlijke voorsprong en gingen Jannes voor Abes en de laatste loper van Tienen (de latere winnaars) in de achtervolging. Jannes remonteerde de loper van ARAC maar werd nipt geklopt door die van Tienen. De Abes-eindtijd was 3.22.30!! Met 3 juniors in het team nestelen ze zich hiermee op de 3de plaats in de Abes top tien aller tijden tussen enkele zeer gereputeerde namen én op slechts 1,20 seconden van het clubrecord!
Hou alvast 2 september vrij want dan vallen deze kleppers het record aan op het PK aflossingen.

Het op de toekomst gericht Abes-team eindigde op een zeer knappe 2de plaats in de einduitslag! Stijgen zat er niet in omdat enkel de kampioen promoveert, maar dat we de komende jaren meedoen voor de prijzen dat is zeker!
Nog een oproep aan iedereen (ouder dan de categorie junior) die zich geroepen voelt om tegen volgend jaar eens met een kogel of een speer te smijten zodat we een voltallige ploeg kunnen afvaardigen!

Dank aan alle atleten, de aanwezige trainers én supporters!
De BVV blijft toch de mooiste wedstrijd van het jaar, hip hip hoera!

De volledige uitslag is te bekijken in bijlage.

Bijlage: 

Afbeeldingen: 

Nieuwstype: