2 ABES-atleten op de IFAM

Voor het eerst werkte de internationale Flanders Cup-wedstrijd IFAM te Oordegem met limieten, scholier Janne Bicker en junior Ward Leunckens waren de enige 2 ABES-atleten die zich hiervoor hadden ingeschreven.
Janne startte in haar reeks van de 800m als op papier minst snelle atlete, maar zij draaide toch goed mee halverwege de groep. Na nog een stevige laatste 200m liep Janne naar een 7e plaats en een tijd van 2:21.93, ongeveer een seconde onder haar PR dat ze vorig jaar liep. Een mooie opsteker voor Janne na een seizoensbegin waarin ze geblesseerd moest toekijken. Ze wordt meteen 7e in de ABES Top 10 bij de scholieren en mist maar net de top 10 AC.
Ward Leunckens ging van start in de snelste reeks van het voorprogramma, en dat bleek een stevige met een haas die er als een speer vandoor ging en met winst in 1:48
Ward bekeek het echter vanuit het achtervolgende groepje en kon met zijn ondertussen gekend eindschot een 4e plaats pakken in 1:51.21, waarmee hij zijn PR met 2.5 seconde verpulverde. Ward stijgt zo ook naar de 4e plaats in de ABES top 10 bij de junioren en een 6e plaats AC !
Gefeliciteerd Janne en Ward !
De volledige lange lijst met uitslagen kan je bekijken via de site van IFAM

Nieuwstype: