PK en KVV Meerkamp – 1x goud, 2x zilver en 1x brons !

Afgelopen weekend vond het provinciaal en Vlaams kampioenschap meerkampen plaats te Herentals. Het beloofde niet alleen een strijd te worden met de tegenstanders maar ook met de zon.
Op zaterdag begon eerstejaars scholier Silke Daems aan haar zevenkamp. Ze beet de spits af op de 100m horden. Ze won haar reeks met een knappe tijd van 15.12. En meteen was de toon voor het weekend gezet, een PR én een nieuw clubrecord! Vlak daarna begon het hoogspringen. Na een aarzelende start op 1m45, springt Silke vlot door tot 1m61. Daarna speelden de zware benen haar parten en geraakte ze niet meer over 1m64. Het huidig clubrecord op 1m63 kon net niet verbeterd worden maar Silke tekende alweer een PR op. De derde proef van de dag was het kogelstoten. Na een ondermaatse start, verrast Silke weer! In haar laatste poging stoot ze haar kogel overtuigend naar 10m42 en ook dit levert een nieuw PR op. De laatste proef van de eerste dag is de 200m. De hitte weegt door, de vermoeidheid slaagt toe maar Silke snelt naar de finish en laat de klok tikken op 26.36. Een uitmuntende prestatie op dag 1 want zo haalt ze ook haar vierde PR binnen, dat is dus 4/4! Daarbovenop staat ze na dag 1 op een droompositie want Silke staat momenteel op een eerste plaats, zowel op het provinciaal als op Vlaams vlak.
De tweede dag breekt aan en Silke krijgt gezelschap van master An Cammaerts, die een vijfkamp gaat afleggen. An begint op de 80m horden en kan haar PR verbreken in een tijd van 15.39. Zo verbetert ze ook haar eigen clubrecord. Een goede start voor An die even later al aantreedt bij het kogelstoten. Na een matige start tekent ook zij haar beste prestatie op bij haar laatste poging. Met een worp van 7m30 blijft ze net onder haar PR. Bij het hoogspringen laat ze wat punten liggen maar haalt ze toch een mooie hoogte van 1m15. Als vierde proef van de dag treedt An aan bij het verspringen. Met zware benen laat ze een mooie sprong van 3m91 optekenen en dit bij 1.6m/s tegenwind. De laatste en waarschijnlijk moeilijkste proef van de dag is de 800m. Ze sluit haar dag af met een tijd van 3:38.04. Dit brengt haar op een totaal van 2410 punten waarmee ze haar eigen clubrecord verbetert met meer dan 500 punten! Daarbovenop behaalde ze twee zilveren medailles, zowel op het provinciaal als op het Vlaams kampioenschap meerkamp.
Silke zet haar zevenkamp verder en begint op zondag met verspringen. De aanloop wou maar niet kloppen maar toch overschrijdt Silke de 5m lijn en laat ze een prestatie van 5m03 optekenen. Daarna was het spannend afwachten tot het speerwerpen. Op haar minst goede proef mocht ze zo weinig mogelijk punten laten liggen. En dat deed ze ook. Met een worp van 25m27 werpt ze de speer bijna 5m verder dan vorig jaar, opnieuw goed voor een nieuw PR. De laatste proef breekt aan en met volle moed start Silke aan haar 800m. Voor zij die nog zouden twijfelen of Silke weldegelijk in topvorm zou zijn, verrast ze nog een laatste keer. Ze finisht in 2:35.26 en tekent zo haar 6e PR op van het weekend, dat is dus 6/7 op de individuele prestaties! Daarbovenop behaalt ze ook een 3e clubrecord want geen enkele scholier deed ooit beter op de zevenkamp. Met haar puntentotaal van 4478 doet ze ruim beter dan het huidige clubrecord van 3031 punten. Alsof dat nog niet voldoende zou zijn, mag Silke 2 medailles in de wacht slepen. Ze werd met deze geweldige prestatie provinciaal kampioen én ze behaalde de bronzen medaille op het Vlaams Kampioenschap meerkamp.
Aan beide atleten, proficiat met jullie prestaties!

Met dank aan Evelyne De Schryver voor voor het gedetailleerde verslag !

De volledige uitslagen zijn hier te bekijken.

Afbeeldingen: 

Nieuwstype: