Skip links

2 x podium op PK cross

Op het PK veldlopen in Essen zagen we 2 Abes-atletes op het podium!
Janne Bicker werd 3e bij de juniors (en dit als eerstejaars!). Na haar sterk seizoensbegin zoekt Janne opnieuw naar haar topvorm, maar we zijn er zeker van dat die op het KVV en BK terug zal zijn.
Op de korte Cross (sen) pakte Laurien Bellens ook een derde plaats! Laurien vinden we eerder terug in uitslagen van de indoorwedstrijden, maar bewijst hiermee dat zij een te duchten (korte) crosser is. Proficiat dames!

Bij de jeugd slechts een handvol dappere atleten die voor de middag in de regen hun spikes aanbonden.
Jack Van Cotthem, vaste klant op de crossen deze winter, werd 16e bij de benjamins 2011.
Tweeling Ella en Eline Lemmens waren al toe aan hun 6de cross van dit seizoen! Samen met Eline Thys liepen ze bij de pupillen 2010. Eline L werd knap 9e, Eline T enkele seconden later 11e. Ella eindigde op de 29e plaats.
In de pupillenreeks van een jaar ouder finishte Jitske op een zeer sterke 6e plaats.
Niels Van Ermengem tenslotte werd 43e bij de pupillen van 2010 in ook al zijn 4e cross van het seizoen. Nog eentje erbij en hij wordt volgend seizoen terecht gevierd op de feesttraining.
Ook al was er jeugd-indooratletiek in Hoboken en is Essen natuurlijk niet bij de deur, slechts 6 jeugdatleten aan de start van een PK Cross lijkt me wat weinig (nvRT).

Bij de cadetten 2006 zagen we Ninte Kegeleers, die indoor en veldlopen wél naadloos combineert, op een 8e plaats.
Charles Buytaert, bij de cadetten 2005, werd 10e.
Flor Hendrix eindigde 13e bij de eerstejaarsscholieren.
Broer Ward 8e en debutant Ruben Hellemans 15e bij de 1 jaar oudere scholieren.
Louis Vanroy kon zijn scholierentitel niet verlengen als eerstejaarsjunior en werd 6e tegen voornamelijk 1 jaar oudere concurrenten. In dezelfde reeks legde Jelle Bicker beslag op de 14e plaats.

Naast Laurien zagen we ook Sara in de korte cross. Tussen het studeren door werd zij 10e.
In de heren korte cross eindigde Mahadi-Abdi-Abdufatah op de 13e plaats.

Benny Bicker was als atleet, supporter én reporter aanwezig en schreef nog dit gedetailleerd verslag van de wedstrijden die hij ter plekke zag én  waaraan hij zelf deelnam:

Bij de junioren dames werd er door de latere winnares direct serieus de pees opgelegd, Janne volgde in het spoor in 3e positie maar moest vóór het einde van de eerste ronde haar 2 tweedejaars concurrenten laten gaan. Haar 3e plaats kwam echter geen moment in gevaar, waardoor ze voor het zoveelste jaar op rij op het provinciaal veldlooppodium stond.

Louis zat van in het begin van de wedstrijd alert in 2e, 3e positie in de juniorenwedstrijd, maar moest in de slotronde zijn metgezellen laten gaan, wellicht door de gevolgen van een les L.O. eerder die week. We zijn er zeker van dat Louis op het KVV en BK revanche zal nemen !

In dezelfde wedstrijd ook de heren masters. Joost liep een enorm sterke wedstrijd na een ‘supercompensatieweek’ nadat hij een week eerder de 100 trainingskilometers wist te toppen. Junior Jelle volgde bij aanvang op korte afstand van Joost, maar kon diens hoge tempo niet volgen. Tom en Benny volgden nog een eindje verder. Benny ging in ronde 1 al over Tom en in ronde 2 op en over Jelle, en kon door een goede slotronde nog enkele posities winnen.

In de korte cross dames was de winnares al quasi op voorhand bekend door de deelname van nationaal topatlete Renée Eykens. Achter haar volgde een trio met o.a onze Laurien Bellens die in goeden doen is, getuige haar recent PR indoor op de 1500m. Het tempo lag zeer hoog bij deze dames, maar Laurien hield zeer goed stand en kon een zeer knappe 3e plaats bemachtigen. Sara werd in dezelfde wedstrijd even verder 10e.

Proficiat aan alle atleten, aanwezige trainers en supporters!

Leave a comment