Skip links

ABES in beweging!

Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden van de afgelopen maanden zitten we bij Abes niet stil.
Enkele trainerswissels zijn uitgevoerd of staan op til en daarom geven we graag een klein overzicht:

We beginnen met het afscheid van spurttrainer Paul Fabri. Hij nam reeds eind vorig jaar afscheid, maar dit nieuws is min of meer ondergesneeuwd geraakt door ons 40-jarig jubileum en het geniepige Chinese virus waarmee we nadien te kampen kregen.
We bedanken Paul voor zijn jarenlange toewijding op onze club. Hij bracht menig spurter en verspringer op een hoger niveau en eindigde vorige zomer zijn carrière op een hoogtepunt door met onze (jonge) mannenploeg interclubkampioen te worden in 2de landelijke.
Bedankt Paul!

Enkele dagen geleden hing ook afstandstrainer Berre Van Campfort zijn chronometer aan de haak. Berre kwam begin jaren tachtig als succesvol afstandsloper over van Sgola Boechout. Hij liep nadien nog jarenlang op hoog niveau voor Abes om nadien de handschoen als trainer op te nemen. Verschillende van zijn atleten beten hun tanden stuk op Berre’s sterke persoonlijke records, die tot op heden in de top tien-lijsten van Abes terug te vinden zijn.
Vrouwlief Chris blijft de marathonlopers trainen, dus Berre zien we zeker nog terug op en rond de piste.
Bedankt Berre!

Het is geweten dat het zeer moeilijk is om atletiektrainers voor volwassenen te vinden, maar we mogen toch aankondigen dat de opvolging van Berre reeds verzekerd is.
We verwelkomen Tomas Bjurstrom als nieuwe afstandstrainer bij Abes.
Tomas is 33 jaar, komt uit Zweden en heeft sinds zijn jeugd aan atletiek gedaan. De afgelopen jaren haalde hij onder andere regelmatig mooie resultaten in de bekende Natuurlopen van Lier.
Momenteel heeft hij enkel ervaring met het trainen van jeugdatleten, maar nu wil hij zijn expertise ten dienste stellen van onze competitie-afstandslopers.
We zijn ervan overtuigd dat hij voor een frisse kijk kan zorgen op de verschillende trainingsvormen en dat kan voor onze atleten alleen maar extra motiverend werken.
Welkom Tomas!

We updaten zo snel mogelijk onze trainerspagina’s, want ook bij de jeugdtrainers staan er nog enkele niet bij.

Leave a comment