Skip links

Antwerps Jeugdcriterium

Onder de deskundige begeleiding van Kristin en Silke nam een grote groep pupillen en miniemen van Abes deel aan het Antwerps Jeugdcriterium in Lier.
Voor de meesten was het een blij weerzien met de wedstrijdatletiek na meer dan anderhalf jaar competitiedroogte en dat resulteerde in een hoop records, soms wat wennen aan nieuwe hordenhoogten en afstanden en een legertje tevreden ouders dat eindelijk de kroost weer mocht rondrijden en aanmoedigen vanaf de zijlijn.
De volledige uitslag vindt u terug op de website van atletiek.nu (https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/34834/) .
Iedereen gaf met de glimlach het beste van zichzelf, weet weer wat afzien is, waar er progressie is gemaakt en aan welke punten ze nog kunnen schaven. Enkele prestaties zetten we graag nog wat extra in de verf:
Maya (pup) stond op het podium van elke discipline waar ze aan deelnam met als uitschieter een sub 9-seconden chrono op de 60m: 8.96, goed voor de 3de Abes-tijd aller tijden!
Op de 60m horden met de nieuwe hordenhoogte van 0.68 m spurtte ze als eerste naar 11.09, goed voor een vestiging van een eerste clubrecord.

Floris (pup), die eerder dit seizoen al van wedstrijden kon proeven, presteerde opnieuw sterk op de 60 horden (ook op de nieuwe hoogte) en bracht zijn (1 week oude) clubrecord naar 10.77 (11.49 voorheen).
Miniem Helena knalde op de 80 meter naar 10.58 en de tweede tijd ooit op Abes (het clubrecord uit 1993, 10.3 handgestopt, komt binnen handbereik).
Helena deed ook nog mee aan Hoog en Ver en deed dat vervolgens ook héél hoog én héél ver! In het hoogspringen wipte ze over 1m46, 4de Abesser ooit.
Het beste moest dan nog komen, want in het verspringen vloog ze naar een fabelachtige 5m33!! Maar liefst 56 cm beter dan het Abes clubrecord bij de miniemen én vooral slechts 1 centimeter onder het Abes clubrecord alle categorieën!
Een geslaagde middag atletiek waarvan u hier een aantal foto’s kan bewonderen.

Leave a comment