Skip links

BK medailles, Crosspodium en clubrecords!

Het indoorseizoen komt op kruissnelheid en afgelopen weekend vond het eerste BK plaats.
De masters mochten naar de mooie zaal van Louvain-La-Neuve voor hun titelstrijd indoor.

Het ABES-trio Gert, Jan en Rob kwam al vroeg in actie en deed dat zeer succesvol door medailles te pakken in al hun disciplines. Gert (M50) won zilver in het verspringen met 5m19. Daaropvolgend wipte hij over een mooie 1m60 om ook de hoogspringtitel op zijn palmares te schrijven.
Ondertussen spurtte Jan(M55) naar een zilveren plak op de 60 m horden (12.24). Helaas blesseerde hij zich daarbij en moest hij verstek geven voor het hoogspringen.
Rob (M40) tenslotte haalde brons op de 60m horden (9.83) en een onverhoopte maar felbevochten gouden medaille op de 400 m (55.45).

Proficiat aan deze ervaren heren!
Dit BK telde ook als PK en zo werden Rob en Gert ook tweemaal Provinciaal kampioen.
Met dit BK al achter de kiezen leidt Gert in de tussenstand van de indoorspike.

Van de zaal naar het veld dan voor de cross in Duffel. Het was geen weer om een hond uit te laten, maar toch kwamen er maar liefst 22 ABES-crossers aan de start.
De beste prestatie werd geleverd door Janne Bicker, die blijkbaar haar examens goed verteerd had en een mooie 2de plaats pakte bij de seniores!

Eerder op de middag gaven enkele kangoeroes en benjamins al het beste van zichzelf en perfect begeleid door Silke en interim-coach Louis (waarvoor dank) deden ook de pupillen en miniemen het lang niet slecht. Eerstejaarsminiem Aster, de laatste weken zeer goed op dreef, ging ook nu weer tot het uiterste en eindigde op een knappe zesde plaats; hij besloot de wedstrijd zelfs op 1 spike, nadat het slijk die eerder op de omloop had opgeslokt!?
In dezelfde reeks bij de meisjes haalde ook Amelie een mooie 6de plaats. Eline (Thys) en Eline (Lemmens) eindigde vlak achter elkaar, kort gevolgd door Ella Lemmens die zeer sterk voor dag kwam. Bij de tweedejaarsminiemen meisjes haalde Jolien een mooie 8ste plaats.
Op de korte cross heren zagen we Tomas zeer sterk 5de eindigen. Tomas had dan al zijn strepen verdiend door voor de ABES-tent op het crossterrein te zorgen!!

In Hoboken stond ook nog een indoorwedstrijd op het programma. De oranje ABES-armada was bij de jeugd ook nu weeral duidelijk aanwezig.  Miniem Maya verbeterde haar eigen clubrecord op de 60 m horden (10.02). Later op de dag pakte Mats het clubrecord op dezelfde afstand bij de cadetten in 9.49!

Alle uitslagen van Duffel en Hoboken vindt u terug op atletiek.nu. De resultaten van het masterskampioenschap op atletiek.be.

De nieuwe tussenstand van de indoorspike staat hier.