Skip links

Fedde Vlaams Kampioen hinkstapspringen!

Met het Vlaams kampioenschap (voor een selecte club van atleten) stond er ook voor 2 Abessers op zondag 23/05 nog eens een wedstrijd met inzet op het programma. Ze hadden er beiden (én hun supporters ook) een Covid- test voor over, maar de prestaties mochten er zijn!!

Louie Leue had al 2 micromeetings achter de kiezen (met sterke tijden onder 49″ als resultaat) en werd in zijn derde wedstrijd van het jaar 5de op de 400 m. Met 49.78 liet hij de klok wat later stoppen dan eerder dit seizoen, maar hij duikt toch weeral vlot onder de 50 seconden.

Onze tweede vertegenwoordiger was eerstejaarsjunior Fedde Eyckmans in het hinkstapspringen. Als jonkie stond hij meer dan zijn mannetje; in zijn tweede poging verpulverde hij zijn PR  en zette hij 12m93 op de tabellen; op dat moment de beste prestatie van het hele veld. Zijn derde poging (met een toegelaten windsnelheid van 2,0 m/sec) verpletterde echter alle resterende tegenstand én de 13m-grens! 13m09 en de Vlaamse titel Alle Categorieën! Daar had mama Jessica nog wel een Covid- sneltest of 2 voor over!
Met deze prestatie wordt Fedde ook de 6de Abes hinkstapper aller tijden.

Proficiat aan Fedde en Louie, een knap begin van wat hopelijk nog een seizoen wordt met meer records!

 

Leave a comment