Skip links

Clubrecords aflossingen in Gent!

Verslag van An Cammaerts van de indoorwedstrijd van 11 januari in Gent.

Aflossingsnieuws met podia en clubrecords!

Na heel wat voorbereidend werk trokken An, Kristin en Silke naar de topsporhal van Gent met maar liefst 6 jeugd-aflossingsploegen. Eén keer per jaar wordt daar voor alle categoriën een 4×200 georganiseerd.

De benjamin jongens beten de spits af met starter Floris, gevolgd door Adam, Julian en Siebe. Ze eindigden mooi tweede maar kregen toch een gouden medaille omdat het snelste team een gelegenheidsteam was (combinatie van verschillende clubs) en zo geen aanspraak kon maken op het podium. Een prachtige tijd liepen de jongens (2.30.31), slechts 2 tienden minder snel dan het clubrecord.

Twee meisjes pupillenploegen in de aanval. Jitske, Bouchra, Rosalie en Maya verbraken het clubrecord met een kleine seconde (2.14.84) en mochten het podium op voor een zilveren medaille  en Hannelore, Nina, Finke en kersvers lid Pauline liepen de aflossing in 2.25.64.

De dames miniemenploeg wist dat het heel moeilijk was om beter te doen dan de topploeg van vorig jaar, maar ze lieten het niet aan hun hart komen. Ze liepen alle 4 zonder enige concurrentie vooraan  in de tragere reeks met als voordeel dat de wissels heel comfortabel waren. Tweedejaars Louise en eerstejaars Helena, Liv en Anaïs kamen tot een zeer mooie tijd van 2.04.41, een 4-tal om zeker samen in te zetten op de BVV in april.

We kregen zelfs 2 miniemen jongensploegen bijeen. De ervaren wedstrijdatleten Lander, Mats, Arthur en Zakaria liepen hun aflossing in 2.05.77 en veroverden zo het clubrecord. Het team Van Tim, Matthis, Nand en Fen liepen ook de benen van onder hun lijf en kwamen aan in 2.12.75.

Het was een leuk voormiddagje in Gent, vooral omdat zo’n aflossingswedstrijden toch heel wat teamspirit naar boven brengen en dit niet enkel bij de atleetjes zelf, maar ook bij de ouders die allemaal samen zaten te supporteren. Volgend jaar terug afspraak in Gent!

Leave a comment

  1. 985899 440418I saw your post awhile back and saved it to my computer. Only recently have I got a chance to checking it and need to let you know good function. 911826