Skip links

Druk atletiekweekend! Zilveren Ninte en bronzen Tibo op KVV!

Een druk atletiekweekend met actie op 3 fronten: veldloop in Herentals, indoor in Hoboken en Vlaams kampioenschap indoor in Gent voor cadetten en scholieren.

Beginnen doen we in Gent waar topfavoriete Ninte het zilver pakte op de 800 m na een gedurfde wedstrijd waarin ze direct het commando nam. Op het einde kwam er toch nog iemand uit de achtergrond en moest Ninte tevreden zijn met zilver.

Tibo pakte brons in het hinkstapspringen met 12m12, PR en een derde plaats, dan spreek je van een geslaagd kampioenschap.

Mats haalde flink uit in de horden en liep tijdens de finale naar een PR van 9.57 (slechts 5 honderdsten boven het clubrecord). In het hinkstapspringen werd hij 5de.
Lander liep 11.46 in de reeksen van de 60 m horden en 8.14 op de 60m zonder hindernissen; op dezelfde afstand kwam Nand binnen in een tijd van 8.44. Voor beiden spurt PR’s.

Twee cadetten meisjes aan de start van de 60m; Helena spurtte naar 8.18 (4de Abes cadet aller tijden) en Lauren verbeterde haar besttijd naar 8.64.
Helena werd tenslotte nog 7de in het verspringen in 5m10, 2de Abes cadet aller tijden.

In Hoboken zagen we de meeste Abessers in actie in zowel de jeugdcategorieën als bij de iets ervarener atleten.
Er sneuvelden PR’s en seizoensbesten én we noteerden zelfs 2 clubrecords!
Pupil Floris sprong maar liefst 4m48 ver en verpulverde het clubrecord met maar liefst 39 cm!
Master An mikte haar kogel (3 kg) naar 7m85! Proficiat!!

Tenslotte doken 6 dappere atleten het veld in in Herentals:
Kangoeroe Eline is ondertussen een vaste waarde in het slijk; eerstejaars miniemen Eline en Amelie (met haar allereerste deelname) bleven in elkaars buurt met een 9de en 12de plaats. Jitske werd 15de bij de tweedejaars miniemen en Aster was knap 7de bij de eerstejaars miniemen jongens.
Master Vicenty stoomde als vanouds naar een 47ste plaats in de scholieren en M50-wedstrijd.

Alle resultaten terug te vinden op atletiek.nu en nogmaals dikke proficiat aan alle atleten!