Skip links

Eindelijk terug wedstrijden!!!

Geen mosselen op de dijk tijdens het eerste wedstrijdweekend van deze zomer, maar wel Abes-prestaties. Een verslag van Gert Eyckmans vanuit het verre Oostduinkerke.

 

MET ABES AAN ZEE…

Dagen, weken, maanden hadden we uitgekeken naar de start van het outdoor atletiekseizoen op 1 augustus 2020. En toen kwam de tweede golf. Bijna alle wedstrijden van het openingsweekend werden geannuleerd. Gelukkig wierp MAC Westhoek nog net een reddingsboei. Dus wij op zondag 2 augustus naar Oostduinkerke om onze noeste trainingsarbeid om te zetten in gehomologeerde resultaten.

De eerste in actie was cadet Milan, die zich in zijn eerste 1500st door het zeewater worstelde naar een tijd van 5.37.06. Master Gert snelde, weliswaar met iets teveel zeebries, naar zijn beste 100m in 13.30. Scholier Fedde begon met een rustige aanloop en strandde op 5m73 in het ver, goed voor een derde plaats. Ondertussen had eerstejaars scholier Mathias (van BVAC maar al een tijdje getraind door onze Wouter) met een pr van 1m91 het hoogspringen gewonnen.  Ook master Gert sprong een pr in het hoog met een verdienstelijke 1m58. In het kogel was de 9m62 van cadet Milan goed voor de overwinning.  Scholier Fedde stootte zijn kogel voorbij de 10m (10m22) en dus een ruime verbetering van zijn pr. Fedde besloot op het einde ook nog een 300m te lopen en verpulverde als kers op de taart zijn oude pr met bijna 3 seconden naar een heel mooie 37.98.

En zo eindigde deze eerste atletiekzomerdag, met veel dank aan MACW voor de puike organisatie!

Leave a comment