Skip links

Heet atletiekweekend!

Met Abesprestaties in Sint-Niklaas, Brussel en Ertvelde, konden we spreken van een redelijk gevuld atletiekweekend.

Gert was reporter/atleet van dienst in Sint-Niklaas:

ATLETEN TROTSEREN HITTEGOLF

Ondanks de hittegolf zakten zaterdag 8 augustus toch heel wat ABES-atleten af naar het Waasland. Zo hoog als de voorspelde temperaturen lagen blijkbaar ook de ambities. Persoonlijke records, clubrecords, een enkeling droomde zelfs van een Belgisch record! Maar hadden Frank en Sabine niet vooral de oudjes gewaarschuwd? 

Master Rob mocht na een comedy capers start die ambities meteen opbergen en viel na 1.00.40 op de 400h zwaar ontgoocheld in de armen van zijn mental coach. Na wat oplapwerk werden de horden terug van de haak gehaald en zal Rob in een Italiaans klooster gaan herbronnen. Ook cadet Tibo zag zijn ambities op zijn eerste 100h meteen weggeknald door een tweede pistoolschot. Later kon hij zijn kater alsnog wegspoelen met een mooie 13.51 op de 100m. Scholier Fedde kon zijn cool wel behouden en liep op de 110h naar een nieuwe besttijd van 15.77, slecht 7 honderdsten van het clubrecord. Ondertussen had ook cadet Milan zijn dagje niet. Na de aanvangshoogte van 3m08 moest hij de polsstok opbergen door een blessure.

Verder stonden er nog twee ‘familieduels’ op het programma. Master Gert (1m54) moest de duimen leggen tegen scholier Fedde (1m62) in het hoog. En toen de anderen al aan het gekoelde aperitief zaten liepen Janne (2.23.38) en Jelle (2.11.71) in moeilijke omstandigheden toch naar mooie tijden op de 800m. (voor Jelle was het zijn eerste pistewedstrijd sinds mei 2018 en hij verbrijzelde zijn PR met net geen 10 seconden, nvRT)

En zo eindigde ook deze atletiekzomerdag. Opnieuw met veel dank, nu  aan AC Waasland voor de prima organisatie!

———————————————————————————–

In het Koning Boudewijnstadion stonden zowel zaterdag als zondag meetings op het programma en tweemaal stond Louie aan de start.
Op zaterdag verpulverde hij zijn PR op de 200 m met maar liefst 46 100sten. Met 22.57 staat hij nu op de 7de plaats in de Abes top tien alle categorieën.
Zondag deed hij over de dubbele afstand 49.42, een halve seconde trager dan vorig week, maar wel een bevestiging van zijn huidige vorm.
Ongetwijfeld zien we hem komende weekend aan de slag op het BK op dezelfde piste.

———————————————————————————–

In Ertvelde nam Zoë deel aan de 100 meter. De tegenwind van 2,6 m/sec. hypothekeerde goede prestaties, en zo ging Zoë met 13.54 naar huis, uiteraard wel een PR op haar eerste 100 m ooit.

Leave a comment