Skip links

BK Masters

Sint-Niklaas was afgelopen weekend het décor voor het BK masters. Op zaterdag en zondag streden onze ‘meest ervaren atleten’ in de arena op zoek naar edelmetaal en eeuwige roem.

Zo uiteraard ook Rob Thys, die de voorbije weken vele mooie dingen op de piste liet zien. Ondanks dat hij eerder in de week getroffen was door een contractuur in de kuit en de nodige ‘herstellingswerken’ had moeten laten uitvoeren, snelde hij zaterdag naar goud in de 400m horden bij de M40 in 57.96. Stiekem droomde hij er van het om het Belgisch record scherper te stellen, maar dat zat er zaterdag niet in, het was wel zijn 2e tijd ooit. Op zondag ging hij door op zijn elan, eerst wist hij zijn eigen clubrecord op de 110m horden met 0.34” scherper te stellen tot 16.57 wat goed was voor een 2e Belgische titel, nadien knalde hij ook nog eens naar zilver op de 400m vlak naar 53.55, eveneens zijn 2e tijd ooit. Om maar even zijn polyvalentie weer te geven; bij de masters heeft Rob met uitzondering van de 100m en de 300m àlle masterrecords in handen tot en met de 2000m. Het zou ons niet verbazen mocht die van de 300m ook sneuvelen tijdens de Topmeeting.

Dat record is actueel in handen van Diakiese Banzadio. Jacky moest een groot deel van het seizoen wegens een blessure langs de kant toekijken, maar stilaan is zijn vorm terug in stijgende lijn aan het gaan. Met 55.88 werd hij 5e bij de M40.

Op zaterdag werd het nog een 2e keer goud, bij de M55 sprong Jan Haverhals naar 1m45, er waren zelfs barrages nodig maar daarin toonde Jan zich de sterkste waardoor hij een nieuwe Belgische titel op zijn palmares mag bijschrijven !

Ook Gert Eyckmans ging voor eremetaal en hij trok zijn springspikes aan. In het verspringen bleef hij met 5m35 1 plaats verwijderd van het podium, maar in het hinkstapspringen was het wel raak. Met zijn sprong van 10m15 pakte hij een bronzen plak !

Gefeliciteerd aan al onze deelnemers !

Bekijk de uitslagen van dag 1 : http://www.toastit-live.be/results/2019/jun/za15/schedule.html  en dag 2 : http://www.toastit-live.be/results/2019/jun/zo16/schedule.html

Leave a comment

  1. Aw, this was a really good post. Spending some time
    and actual effort to create a really good article… but what can I
    say… I procrastinate a lot and don’t manage to
    get anything done.

  2. 606179 699207Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the fantastic info youve here on this post. I may well be coming back to your weblog for a lot more soon. 322287