Skip links

Jeugdtrainers

Download trainingsuren
WIE TRAINT ER DE JEUGD?

De ABES Jeugdtrainers

Onder de noemer jeugd zetten we onze atleten van 5 tot en met 13 jaar. Zij worden in vier groepen verdeeld op basis van geboortejaar. De vier groepen zijn: kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen.

Op woensdag en vrijdag, telkens van 17:30 tot 19:00 uur voorzien we trainingsmomenten. De kangoeroes trainen van 18:00 tot 19:00 uur.

De kinderen leren op een speelse manier kennismaken met alle disciplines van de atletiek. Er wordt voornamelijk getraind op de drie basisprincipes van het bewegen: lopen, springen en werpen.

De jeugdatleten leren verder de basistechnieken van de vele kampnummers: verspringen, hoogspringen, kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen, hockeybalwerpen. Zij werken aan hun snelheid voor de spurtnummers (waaronder ook de aflossingen en de hordeloop) in de vorm van reactieoefeningen. Maar ook het trainen van uithouding komt regelmatig aan bod. Uiteraard zijn de trainingen ook gericht op de ontwikkeling van lenigheid, coördinatie, kracht en algemene conditie.

Wij besteden ook voldoende aandacht aan de doorstroming van de jeugd naar de hogere categorieën. Vanaf de hogere categorieën kan de atleet namelijk kiezen om zich te specialiseren in een specifieke atletiekdiscipline. Zo zorgt de club voor een goede begeleiding van de overstap van de tweedejaarsminiemen naar de eerstejaarscadetten: organisatie van een infomoment, voorstelling van de atleten aan de verschillende disciplinetrainers, hulp bij de keuze van een discipline…

Je hoeft niet alle trainingen mee te doen. Sport is belangrijk, maar het is geen ramp als je eens een training mist omdat je veel (huis)werk hebt.

KANGOEROES

Emma Marckx

KANG0EROES

Karen De Prijck

KANG0EROES

Roos Horrevorst

KANG0EROES

Rosemarie Latte

KANG0EROES

BENJAMINS

Henri Stienen

Benjamins

Sara Baetens

Benjamins

Kristin Ceulemans

Benjamins

Kaat Vanhove

Benjamins

Britt De Cauwer

Benjamins

PUPILLEN

Dries Horrevorst

PUPILLEN

Silke Daems

PUPILLEN

Fedde Eyckmans

PUPILLEN

MINIEMEN

Wim Van Reeth

MINIEMEN

An Cammaerts

MINIEMEN

Fien Lambrecht

MINIEMEN

Ook de trainers per discipline bekijken?

Meer informatie