Skip links

PK Meerkamp Jeugd

Tien gemotiveerde atleten trokken op Pinkstermaandag naar Duffel om te strijden tegen de besten van onze provincie.

Benjamin Maya Kozicka werd in totaal 8ste van de 44 deelnemers met persoonlijke records (PR’s) op 3 van de 4 proeven. Floris Van Dyck haalde een 14de plaats op 59 deelnemers, heel knap als je weet dat Floris nog eerstejaars benjamin is.

Drie eerstejaars meisjes: Bouchra Allami, Jitske Van Den Buys en Rosalie Kellens en één ervaren tweedejaars, Helena Winters streden in een groep van 61 atleten. Helena belandde (zoals gewoonlijk) op het podium. Na 3 proeven eindigde ze ongeveer gelijk met haar Lyra-concurrentje Hasse. Jammer genoeg is de 1000m niet echt Helena’s ding, ze haalde er echter toch alles uit en eindigde in de totaalstand als tweede met 2015 punten, ook goed voor een tweede plaats in de ABES-top10 allertijden. Ook op de 60m haalde ze een dik PR: 8’’86, dit is maar 2 hondersten tekort voor het clubrecord. Bij onze 3  eerstejaars regende het ook PR’s, vooral de 1000m ging voor alle 3 verbluffend goed, Bouchra won zelfs overtuigend haar reeks en Jitske werd 2de in een andere reeks. In totaal werd Jitske 24ste, Rosalie 31ste en Bouchra 41ste.

Slechts één pupil jongen, Arthur Bloch aan de start in een deelnemersveld van 54 atleten. Arthur eindigde 36ste met een PR in het kogelstoten en verspringen.

Miniem Jill De Vlegelaer heeft de voorbije jaren al veel moois laten zien op alle proeven. Lopen, springen en werpen gaan haar allemaal even goed af, ze had dus ook veel kans op een podiumplaats. Met de 80m was het al ineens raak: een eerste plaats met een PR van 11.01. Nadien sprong ze met 1m44 hoog ook naar eerste plaats, maar liet daar toch wel belangrijke punten liggen (haar PR is 1m52). In het kogelstoten en het verspringen ging het ook niet volledig zoals gehoopt om nadien te eindigen met een recordje in haar minder geliefde 1000m. Jill mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen met 2818 punten, iets minder dan haar eigen clubrecord dat ze enkele weken geleden haalde.

Bij de miniemen jongens mikte tweedejaars Milan Desmet, ook echte meerkamptopper, op een podiumplaats. Een schitterende 80m (11.08), een PR op hoogspringen(1m48) en speerwerpen(28m32)en een redelijk resultaat in het verspringen deed hem alvast hopen. Voor de start van de 1000m stond hij op een 4de plaats en wist wat hem te doen stond: knallen op die 1000m! Even spannend afwachten op de eindstand, en voilà, Milan mocht het podium op voor een bronzen medaille, hij haalde 2992 punten.

Ook twee eerstejaars miniemen jongens in de competitie: Lander Peeters is een echte spurter en Zakaria Allami een echte lange-afstandsloper. Beiden lieten ze wat liggen in de 80m, maar daarna verblufte Zakaria in het speerwerpen en Lander in het verspringen. Bij het hoogspringen sprongen ze allebei 1cm boven hun PR, Lander wipte zelfs over 1m36 (in Lander-style, zoals hij het zelf noemt). In tegenstelling tot Lander, keek Zakaria dus uit naar de 1000m, hij kwam als 2de over de meet in zijn reeks met een snelle 3’31.In totaal eindigde Lander 27ste en Zakaria 30ste van de 46 deelnemers.

Buiten een flinke regenbui was ook het weer en de wind ons goed gezind en maakten de atleetjes er  samen met jeugdtrainers Henri, Kristin en mezelf een plezante dag van. Een dikke proficiat aan alle 10 deelnemers! Jullie enthousiasme maakt dat wij met plezier blijven training geven.

An Cammaerts

Leave a comment