Skip links

Samenvatting zomerseizoen 2022

Beste atleten, ouders en supporters, het zomerseizoen is nu al enkel maanden ver en het is de hoogste tijd voor een korte samenvatting van wat er door onze Abessers reeds gepresteerd is.

23-24 april: PK Antwerpen
Zeer succesvolle Provinciale kampioenschappen voor Abes eind april.
Op dag  1 werd Helena (cad) kampioen in het verspringen, Mats (cad) pakte zilver met de discus, Tibo (sch) brons met de kogel en Silke (sen) brons op de 400m.
Dag 2 blonk nog harder met 7 (!) kampioenen: Mats (cad) 300 horden, Janne (sen) 800, Piotr (jun) 400, Ward (jun) 5000, Fedde (jun) 110 H én hinkstap en Tibo (sch) hinkstap. Zilver was er voor Oscar (jun) op de 400 horden, Helena (cad) 100m en brons voor Flor (jun) 400, Rob (sen) 400 horden, Jannes (sen) speer én polsstok en Charlotte (sen) 800m.
Verder nog een karrenvracht PR’s én een opvallende 800m-race bij de seniores dames met maar liefst 6 Abes-deelnemers!

30 april: BVV cad/schol
Na 2 uitgestelde Corona-edities was het terug Beker van Vlaanderen-tijd. Met een een heleboel debutanten en enkele vaste waarden vochten onze cadetten/scholieren meisjes en jongens zich naar een 7de plaats.
De meest opvallende uitslagen kwamen op naam van Wannes (2de op de 200m), Mats (2de op de 300 m horden), Lucas (2de op de kogel) en Robbe (3de op de 800 m).

8 mei: BVV alle categorieën dames
De dames werden zeer knap 3de in hun afdeling (2de landelijke) met een piepjonge (en dus beloftevolle) ploeg. Janne zorgde voor een mooie overwinning op de 1500m en Rosanne, Evelyne en Silke werden 3de in resp. 100m horden, speerwerpen en kogelstoten. Master Marlies werkte haar eerste pistewedstrijd ooit af en werd zo maar even 4de op de 3000 m.

8 mei: BVV alle categorieën heren
Onze heren moesten aan de bak in de 1ste landelijke afdeling. De grootste puntenpakkers waren Piotr met een overwinning op de 800 m, Ward en Lennert (zilver op 3000 m en hoog), Fedde (brons hinkstap) en Jannes (2x brons met de speer en de polsstok). De last-minute gewijzigde aflossingsteams zorgden uiteindelijk voor een verdienstelijke 7de plaats.
Volgend seizoen strijden dames én heren samen.

21 mei: PK pup/min
Dubbele medaillewinnaars bij onze jeugdatleten 2 x goud voor Floris (pup) op de 60 m horden en het ver. 2 x zilver voor Maya (min) op de 150 m en de 60 horden, dubbelbrons was er tenslotte voor Lauryn (min) op de 300m en in het verspringen.

28 mei: BVV masters dames/heren
Met een minimum aantal deelnemers verzekerden onze masters in Ninove nog maar eens het behoud in de 2de afdeling. Grote teleurstelling nog voor aanvang van de wedstrijd toen An haar achillespees scheurde tijdens de opwarming van het verspringen. Ook debutant Nordin moest  helaas  de strijd staken tijdens de 5000 m. De collega’s deden er alles aan om de pijn te verzachten en onder meer met een mooie overwinning in de afsluitende 4 x 400 m werd de degradatie afgewend.

11-12 juni: BK masters
2 ABES-deelnemers tijdens het BK-weekend te Brugge. Gert (M50) ging maar liefst met 4-maal zilver naar huis op verspringen, 110m horden, 400m horden en hoogspringen. Rob (M40) pakte de titel op de 110m horden.

Onze ABES-atleten schitterden nog op vele andere pistes maar daarvoor verwijzen we u graag naar de website van atletiek.nu en onze instagram-pagina.

Een eerste tussenstand van ons regelmatigheidscriterium” Zomerspike” vindt u hier. De laureaten worden gehuldigd op de Nacht van Abes (ook terug na 2 jaar Corona!!) op 26 november, SAVE THE DATE!