Skip links

Snelle juniors mannen in Berlare!

Maar liefst 4 Abes-ijzers in het Crosscup-relaysvuur, de traditionele opener van het veldloopseizoen.

Op het vernieuwde, en door lopers en supporters gesmaakte, parcours kregen we twee dames juniorsploegen aan de start.

Emma, of Evelyne of neen toch Emma, Sara en Roos, waren ingeschreven onder de smakelijke naam Kebabes. Na de eerste twee aflossingen zorgde de splijtende spurt van Roos op het einde voor een 21e plaats op 26 ploegen.

 

Kaat, Charlotte en Janne, de Kebabss (!?) met nét dat tikkeltje meer crosservaring in het team, eindigden als 12e in dezelfde wedstrijd en maakten op hun beurt de crossspikes voor het eerst vuil.

De juniors mannenploeg kwam met uitgesproken ambitie aan de start. Nieuwkomer in de trainingsgroep van Carine, Abdi, kersvers junior Louis en ervaren topper Ward zouden na een zeer sterke wedstrijd 5e eindigen op maar liefst 48 ploegen!

Abdi, in zijn allereerste wedstrijd ooit, loste na 1000 m mooi vooraan af in het peloton, waaruit er al drie ploegen zo goed als gaan vliegen waren.
Louis, voor het eerst tussen de juniors, schoof zeer sterk op en gaf, na een sterk eindschot in dat o zo vervelende zand, de stok door aan Ward rond de 11e plaats.
Als door een zwerm wespen gestoken begon die laatste aan een meer dan indrukwekkende inhaalrace (op 1 seconde na liep hij de snelste aflossing van alle juniors) om het Abesteam dus af te klokken op plaats 5. Een prachtig resultaat!

De zonnige middag afsluiten mochten onze mastersmannen doen; na het PK en het BK  kon Abes ook nu weer een, bijna geheel van pijntjes vrij zijnde, masterploeg opstellen (wat kan ik zeggen, mannen boven de 35 hebben nu eenmaal graag een stok in hun hand, nvRT).
Jacky knokte zich tussen 67 concurrenten naar een plaats in de eerste helft van de meute. Rob schoof enkele plaatsen op en tenslotte was het Benny (die zich duidelijk aan het klaarstomen is voor een crossseizoen tegen zoonlief en junior Jelle) die het team thuisbracht op plaats 28 (van de 67 ploegen).

Een geslaagd begin van het winterseizoen voor iedereen; bij sommigen is de vorm er al, bij anderen is er nog wat werk aan de winkel en voor een enkeling zit het crossseizoen er gewoon al terug op.

Bedankt aan de atleten, supporters en aanwezige trainer.

Voor de statistici onder jullie: de individuele tijden en resultaten te analyseren via deze link.

 

crosscup_relays2
crosscup_relays1
crosscup_relays3

Leave a comment