Skip links

Vlaamse zilveren Fedde en Belgische bronzen masters!

Op het einde van dit bizarre zomerseizoen toverden de atletiekbonzen hier en daar toch nog enkele kampioenschappen uit hun hoed.
Zo was er zaterdag 12/09 het Kampioenschap Van Vlaanderen voor scholieren in Heusden-Zolder:

Fedde haalde in het hinkstapspringen een knappe tweede plaats met 12m68. Verder dan ooit tevoren maar helaas met teveel rugwind om als nieuw PR gehomologeerd te worden. Op kampioenschappen telt echter enkel de plaats, dus de zilveren plak was het belangrijkste en oververdiend!
Op de 110m horden bevestigde hij zijn onlangs gelopen clubrecord (15.44) met een sterke 15.47, goed voor een 4de plaats.

Oscar nam deel aan zijn eerste 400 horden ooit, liep meteen naar een sterke tijd van 60.67 (goed voor de 7de plaats op het KVV) en wordt daarmee de 4de Abes-scholier aller tijden. Een sterk debuut!

In Sint-Niklaas mochten de masters de aflossingsstokjes doorgeven op het BK aflossingen.
Wim, Rob, Jacky en Tom namen, met een minimum aan specifieke training (en dat mag u gerust letterlijk nemen), deel aan de 4 x 100 m.
Na een spannende strijd met AVLO en vooral KAAG eindigden ze op de derde trap van het podium!
Bronzen medaille én een verbetering van hun eigen twee jaar oude clubrecord. Cliché-vergelijkingen met wijn, ouder worden én verbeteren laten we wijselijk achterwege.

Op dezelfde meeting liep Rob nadien nog een 400m, maar daar gaan we weinig inkt (of bandbreedte) aan besteden, 57.06 was zijn tegenvallende tijd.
Dan spreken we liever  over Lennert in het hoogspringen: bij zijn 2020-zomerdebuut ging hij heel vlot en hoog over 1m86. Er zit duidelijk meer in de resterende wedstrijden.

Leave a comment