Skip links

Ward knap 4de op BK Cross Juniors!!

In de voortuin van onze koninklijke familie werd er zondag gestreden voor de Belgische veldlooptitels.

Bij de juniors werd Ward onverhoopt, maar daarom niet minder knap, 4de! Een vierde plaats heeft vaak een wrange nasmaak, maar voor Ward is dit een geweldige prestatie! Hij vloog eerder al door het cross-seizoen met verschillende overwinningen, maar een (geslaagde) examenreeks en helaas ook een Corona-besmetting zorgden toch voor enkele vraagtekens.

Niks van dat alles echter in het zonovergoten park van Laken waar Ward op indrukwekkende wijze naar een 4de plaats liep! Ooggetuigen meldden bovendien dat hij in de laatste hectometers met rasse schreden op weg was naar een podiumplaats. 4 luttele seconden hielden hem op het einde van brons.
De einduitslag dient nog officieel gemaakt te worden, maar we kunnen nu al zeggen dat Ward de overduidelijke en oververdiende winnaar is van de Winterspike!

In de korte cross bij de dames haalde Janne een knappe 22ste plaats! Zo zette ook zij een mooi orgelpunt op een geslaagd veldloopseizoen.

In de lange cross bij de seniors moest Abdufatah helaas de strijd staken, maar we weten dat hij aan een mooie trainingswinter bezig is.

Wij kijken allen uit naar de prestaties van deze toppers in de zomer! Maar nu enkele dagen verdiende rust! Al zien we Ward binnenkort nog aan de start van de Gentse halve marathon (nvRT).