Skip links

Winderig Vlaams kampioenschap veldlopen

Zondag trok de storm Ciara over en door het land, voldoende om zowat elk sportevenement in Vlaanderen af te gelasten. Atleten deinzen echter niet terug voor een zuchtje wind, dus het Vlaams Kampioenschap ging gewoon door zoals gepland aan de plas van Rotselaar. 10 ABES-atleten vlogen ter plaatse.

De eerste ABES-ers vonden we  bij de cadetten. Alleskunner Ninte Kegeleers liep naar een 34e plaats (op 81), terwijl bij de jongens Charles Buytaert onze kleuren verdedigde en naar een 65e plaats liep.

Dame in vorm Laurien Bellens voorzag haar spikes weer van langere pinnen na enkele succesvolle indoorwedstrijden en startte in de korte cross, een mooie 14e plaats was haar deel. Ook in de korte cross maar dan bij de heren, liep Ward Leunckens als eerstejaarssenior attent mee in de voorste gelederen. In de slotfase moest hij enkele plaatsjes prijsgeven, maar eindigde toch op een zeer knappe 9e plaats op 79 deelnemers. Iets verderop ook Mahadi Said Abdufatah, pas aan zijn 3e cross toe, op een 66e plaats.

Bij de junioren ging Janne Bicker voor een ereplaats, na de start liep ze mooi mee vooraan. Onder invloed van een aantal deelnemende Britse atletes ging het tempo nadien omhoog, waardoor Janne de rol moest lossen. Ze verloor nog wel wat plaatsen maar had nog een mooi eindschot in huis, waardoor ze als 18e finishte.

Door de komst van Ciara werd het programma ingekort en moesten de  junioren heren toch samen starten met de masters heren, maar aangezien er zo ongeveer 200 deelnemers aan de start stonden, werd beslist om de masters 1 minuut na de junioren heren te laten starten. Louis Vanroy was vooraf gebrand op een topprestatie, maar helaas was hij nog niet hersteld van een ziekte die hij de week ervoor doormaakte. Voor een 20e plaats kwam hij niet, hij zal zich ongetwijfeld willen revancheren op het BK binnen 2 weken. Ook Jelle Bicker startte in deze reeks, ook bij hem draaide het niet super, hij werd 40e.

De masters heren mochten dus een inhaalrace op de junioren doen. Joost Theuwissen liet de voorbije weken mooie dingen zien, maar ook hij had vandaag wat moeite met het Rotselaarse zand, pas halverwege kwam hij zowat op stoom. Hij eindigde op een 53e plaats (11e bij de M45). Benny Bicker was net terug van een zuiderse vakantie en startte tegen beter weten en tegen zijn gewoonte in redelijk flitsend in het zand en draaide met de eersten rond de eerste bocht. Kort nadien kreeg hij echter bijna een verkoudheid van de atleten die hem voorbij snelden, en was het vat snel leeg. Hij kwam binnen op een 82e plaats.

De tussenstand van de winterspike is ondertussen ook al aangepast; bekijk hem hier.

Leave a comment

  1. 502434 213966Quite man or woman speeches require to seat giving observe into couples. Brand new sound system just before unnecessary people should always be mindful of typically senior general rule from public speaking, which is to be the mini. finest man speaches 284916