Skip links

Winst in Winterspike voor Ward na sterk BK

Met een weekje vertraging mochten de veldlopers hun BK afwerken op het uitdagende parcours van het Park van Laken.
Met als extra inzet de winst in de Winterspike 2019-2020 zagen we 8 clubgenoten naar Brussel afzakken.

Bij de cadetten meisjes werd Ninte 33ste. Ze eindigt op een knappe derde plaats in de Winterspike.

Daan Vrolix sloot zijn crossseizoen af met een 43ste plaats bij de scholieren jongens. Hij wordt 12de in de Winterspike met slechts 4 crossen dit seizoen.

Op de korte cross voor dames kwamen Kaat, Roos en Sara op een zakdoek over de eindmeet op plaatsen 54, 55 en 56. Sara nestelt zich op plaats 7 van de Winterspike-eindstand. Roos en Kaat wat verderop, met minder crossen in de benen.

Janne Bicker tekende voor de beste Abes-positie op dit BK en werd 12de bij de juniors dames. Waar het er in het begin van het seizoen naar uitzag dat Janne voor de 3e maal op rij onbedreigd naar de winst in de Winterspike (én bijhorende trofee) zou snellen, moet ze dit jaar tevreden zijn met een 2de plaats.

De winst in de ons crosscriterium gaat naar Ward Leunckens die zijn veldloopseizoen afsloot met een 15de plaats in de korte cross bij de mannen.
Deze knappe prestatie deed hem dus over Janne naar de 1ste plaats springen. Gelet op zijn hele seizoen met o.a. de selectie en beste Belgische juniorsprestatie op het EK in Lissabon, is dit allesbehalve gestolen.

In dezelfde korte cross eindigde Abdi zijn eerste veldloopseizoen met een 112de plaats en top 10 in de Winterspike.

Junior Louis die het hele seizoen meedraaide aan de kop van de Winterspike moet uiteindelijk tevreden zijn met de 4de plaats. Hij kon, na het uitstellen met 1 week, helaas niet deelnemen aan deze laatste wedstrijd.

Proficiat aan Ward en alle atleten aanwezig op dit BK.
Proficiat aan alle atleten in de einduitslag van de Winterspike 2019-2020, die u hier terugvindt.

Leave a comment