Skip links

Zilveren crossers en clubrecords in Hoboken!

Het volgende drukke atletiekweekend kondigde zich aan met actie in Gent, Essen en Hoboken!

Op het BK cad/schol in Gent verbeterde Tibo op zaterdag zijn hinkstap-pr naar 12m39, goed voor de 4e plaats en een 6de beste ABES-prestatie aller tijden.
Zondag evenaarde Helena haar PR op de 60m, 8.18, en kwam daarmee slechts 1 100ste te kort voor een finaleplaats (toch raar als je je reeks wint, bizarre regelgeving!? nvRT). Mats had pech en blesseerde zich tijdens de reeksen van de 60 m horden; we wensen hem veel beterschap!

In het verre, maar vooral natte en winderige Essen fungeerde de plaatselijke cross ook als uitgesteld PK Antwerpen. Bij de eerstejaars miniemen zagen we de traditionele namen als eerste Abessers het veld induiken: Amelie (8e), Eline T (12e), Eline L (16e) en Ella (18e) gaven weer het beste van zichzelf. Bij de tweedejaars liep Jolien naar een mooie 14e plaats. Aster werd knap 7de bij de eerstejaars miniemen jongens, na een tactisch zeer uitgekookte wedstrijd. Trainster Silke hield zich aan haar belofte, gemaakt na de cross in Duffel, en beloonde haar dappere jeugdlopers met snoep! Vermelden we nog dat Eline T, Eline L, Ella, Jitske én Aster het eindklassement van de Provinciale crosstrofee haalden na minstens 5 crossen dit winterseizoen! Proficiat!

Bij de cadetten dames eindigde Anneleen 13e en bij de jongens werd Quinten 22e.
Vicenty kwam naar huis met een 30e plaats bij de M50.
Favoriet Ward moest bij de juniors tevreden zijn met zilver, lang niet slecht na een vermoeiende eerste twee maanden van dit jaar. Ward heeft grote stappen gezet deze winter en we kijken nu al uit naar het zomerseizoen!
Het tweede zilver kwam er in de korte cross bij de vrouwen, getekend Janne! In dezelfde reeks werd Charlotte 9e en Sara 8e.

Bij de senioren heren tenslotte, pakte Tomas een zeer sterke 5de plaats! Onze halve fond trainer is duidelijk klaar om deze zomer de masterrecords te laten sneuvelen! Jelle werd 18e in dezelfde wedstrijd.

Ook in Hoboken werd er weer gesport. De ABES-jeugd kleurde de zaal als vanouds overwegend oranje en bracht een karrenvracht PR’s terug naar huis. Maya verbeterde wederom haar eigen clubrecord op de 60 m horden (min) en zette het op een zeer scherpe 9:79.
Silke (waar lazen we die naam nog?) nam, na de begeleiding van de cross in Essen, de kogel op en lanceerde die zo maar naar een nieuw clubrecord alle categorieën! Ze verbeterde haar eigen beste prestatie met 2 cm, 10m57!!
Vermelden we nog de 6m00 van junior Jarne in het verspringen en de langverwachte comeback van onze tienkamper Jannes op de 60 m (7:33)!!

De laatste tussenstand in de Indoorspike en Winterspike en de nieuwe Top 10 vind je hier terug.