Skip links

Zilveren medaille en clubrecords op BK/KVV meerkamp

Tijdens de eerste officiële indoorkampioenschappen in de gloednieuwe indoorhal van Louvain-La-Neuve kwamen 3 Abessers in actie.

De jongste van de drie, Milan, moest als enige 2 dagen aan de bak op de zeskamp bij de cadetten.
Op zaterdag bleef Milan wat onder de verwachtingen, vooral in het polsstokspringen, maar op zondag krikte hij zijn niveau toch op met een evenaring van zijn PR in het hoogspringen (1m55) en een nieuw PR én clubrecord op de 60 m horden (9:52).
Hij eindigde uiteindelijk als 12de in de totaaluitslag met 2655 punten.

Silke kwam voor het eerst uit in de juniorscategorie en de Abes-tabellen zullen het geweten hebben. Op de 60 m horden verbeterde ze het clubrecord naar 9:71, in het verspringen deed ze hetzelfde met 5m15 en met haar einduitslag van 3146 punten vestigde ze als eerste een clubrecord juniors op de vijfkamp. In de einduitslag werd ze 5de.
De winst in de Indoorspike 2019-2020 lijkt haar nog moeilijk te ontglippen.

Bij de masters sprong Rob naar 5m73 en een nieuw clubrecord. Na drie proeven was de titel nog in zicht, maar na een teleurstellende hoogspringcompetitie was de hoofdvogel gaan vliegen.
Via winst in de 1000 m en geholpen door de Age-factor (waarbij atleten uit een oudere categorie hoger scoren dan die uit een jongere categorie) kon hij zich nog naar de zilveren plek lopen bij de masters 35-40-45.

Dank aan de supporters en aan trainer Jos voor alle goede raad en technische aanwijzigingen.

Leave a comment

  1. 487214 172682An intriguing discussion is worth comment. I do believe which you ought to write read much more about this subject, it will not be considered a taboo topic but usually every person is too few to communicate in on such topics. To another. Cheers 59529