Skip links

Beste leden en sympathisanten,

ook dit jaar organiseren we helaas geen Nacht van Abes omwille van de u welbekende virale reden.

We willen echter toch de uitblinkers van het afgelopen zomerseizoen (winterseizoen was onbestaande) in de bloemetjes zetten. De atleten, die Provinciaal kampioen werden of het podium haalden op een Vlaams (KVV) of Belgisch (BK) kampioenschap, ontvangen binnenkort hun welverdiende premie en stellen we hier met veel trots voor op deze “online viering”.

Atletiek is in de eerste plaats een individuele sport, maar enkele keren per seizoen komen we als ploeg aan de start.

Op het PK estafetten was er voor het eerst een mixed relay 4 x 400 (2 mannen, 2 vrouwen) en daar pakten Ninte, Silke, Vincent en Piotr de overwinning. Officieel was het geen Provinciale titel, maar we vermelden toch graag deze prestatie.

De Masters heren pakten goud op de 4 x 400 m! Een onuitgegeven ploeg met Gert, Jacky, Wim en Henri bevestigden de nu reeds jarenlange Provinciale-master-hegemonie op deze afstand.

Janne, Sara, Roos en Charlotte haalden de titel op de 4 x 400m bij de senioren, en dit in een clubrecord! Het vorige record stond maar liefst 29 jaar op de tabellen.

Bij de senioren 4 x 1500m mochten Ward, Abdi, Louis en Tomas plaatsnemen op het hoogste schavotje. Ze kwamen slechts 2 seconden te kort voor een clubrecord, maar dat lijkt de komende jaren zeker te sneuvelen.

Tot zover de kampioenenploegen van 2021.

Bij de individuele toppers beginnen we met cadet Ninte. Zij haalde zowel op het Vlaams als op het Belgisch kampioenschap zilver op de 800 m.

Cadet Milan pakte de Vlaamse titel in het polsstokspringen en werd 2de in de 100 meter horden. Op het Belgisch kampioenschap meerkamp haalde hij ook zilver. Milan verlaat helaas onze club, we willen hem bedanken voor zijn jarenlange inzet.

Scholier Piotr zag zijn mooi seizoen bekroond met de Provinciale titel op de 800m na een indrukwekkende wedstrijd. Zijn hoogtepunt was waarschijnlijk wel de deelname aan het voorprogramma van de Memorial Van Damme.

Junior Silke wisselde halverwege het seizoen van discipline en haalde meteen goud op het PK 400m in een scherpe tijd.

Junior Lennert pakte de Provinciale titel in het hoogspringen en gaat nu tijdens zijn wedstrijden systematisch over 1m90. Op naar de dubbele meter!

Junior Janne ging met Provinciaal 800m-goud aan de haal. Benieuwd hoe zij de overstap naar de senioren zal verteren; ze begon alvast sterk op de korte cross van Mechelen.

Junior Louis werd Provinciaal kampioen op de 5000m in een nieuw clubrecord. Op het Belgisch kampioenschap pakte hij brons op de 1500m! Hij heeft ondertussen ook al zijn eerste seniorescross achter de rug.

Junior Fedde won half geblesseerd de Provinciale hinkstaptitel. Zijn seizoen was al met een topprestatie begonnen toen hij in mei de Vlaamse titel (alle categorieën!!) pakte in diezelfde discipline. (foto Nadia Verhoft)

Master M55 Jan werd Belgisch kampioen hoogspringen; op het einde van het seizoen ging hij zelfs wedstrijden doen in Oostenrijk.

Master M50 Gert haalde het meeste eremetaal dit seizoen: hij werd Belgisch én Vlaams kampioen hoog- en verspringen, pakte zilver op de 400 m horden en vervolledigde zijn collectie met brons in het hinkstapspringen.

 

Proficiat aan alle atleten en begeleiders voor deze prestaties!

We hopen vanaf nu op een normaal winter- en zomerseizoen en zullen dan ook onze regelmatigheidscriteria Winterspike, Indoorspike en Zomerspike terug nieuw leven inblazen. Alle info hierover vindt u hier.